רכיבים
- 2 כפות שמן צמחי
- 1 כוס בצל קצוץ דק
- 1 בטטה בינונית, חתוכה לקוביות
- 1 כף ג'ינג'ר מגורד
- 2 שיני שום, כתושות
- 1 פלפל צ'ילי אדום חריף, קצוץ
- 1 כוס עדשים אדומות
- 2 כפיות כוסברה טחונה
- 2 כפיות כמון
- 2 כפיות כורכום
- 1 כפית ג'ינג'ר טחון
- 1 כוס קוביות עגבניות משימורים
- מלח
- 3 כפות כוסברה קצוצה
אופן ההכנה:
1. בסיר גדול על אש בינונית-נמוכה מחממים את השמן ומטגנים את הבצל עד להתרככות. מוסיפים את קוביות הבטטה ומטגנים במשך 5 דקות נוספות. מוסיפים את הג'ינג'ר והשום, מערבבים ומנמיכים לאש קטנה.
2. מוסיפים את הצ'ילי, העדשים, אבקת הכוסברה, הכמון, הכורכום והג'ינג'ר הטחון. מערבבים עד שהעדשים מצופות היטב בשמן. מוסיפים את העגבניות ו-4 כוסות מים ומביאים לרתיחה. לאחר מכן מנמיכים את האש, כך שהבעבוע עדיין יימשך. ממשיכים לבשל במשך 25 דקות, תוך ערבוב מדי פעם, עד שהבטטות מתרככות.
3. מתבלים במלח ומבשלים עוד 10 דקות, עד שהתערובת מסמיכה. מערבבים, טועמים ומשפרים תיבול, אם צריך.
אופן ההגשה: מגישים חם עם כוסברה קצוצה מעל כתוספת לכל עיקרית או כמנה בפני עצמה.
יש לכם שאלות על המתכון? כתבו לנו בתגובות