זמן הכנה60 דק'
רמת קושיקל
חלבי
רכיבים
- ¼ כוס שמן זית כתית מעולה
- 3 כפות דבש
- 1 כף ממרח אריסה
- 1 כפית כמון
- מלח ופלפל שחור טרי
- 2 קילו גזרים (עדיפות לקטנים), קלופים
- 1 כוס יוגורט יווני או גבינת לבנה
אופן ההכנה:
1. מחממים את התנור ל-250 מעלות.
2. בקערה מערבבים יחד את שמן הזית, הדבש, האריסה והכמון; מוסיפים מלח ופלפל.
3. מניחים את הגזרים על נייר אפייה הפרוש על תבנית. שומרים 2 כפות מהבלילה בצד ואת השאר מפזרים על הגזרים. צולים את הגזר עד להזהבה קלה ולשריפת הקצוות, במשך 18-20 דקות.
4. מורחים את היוגורט או את גבינת הלבנה על קרקעית צלחת רדודה ובעדינות מניחים את הגזר החם על גביה. מטפטפים את תערובת הדבש והאריסה השמורה על הגזרים ומגישים.