זמן הכנה15 דק'
רמת קושיקל
פרווה
רכיבים
- 1.5 ק"ג תפוחי אדמה (רצוי קמחיים מזן מאריס פייפר), מקולפים וחתוכים לרבעים
- 250 מ"ל חלב שקדים לא ממותק (או כל חלב פרווה אחר)
- 60 גרם מרגרינה בטעם חמאה (מחמאה)
- 1 ראש שום (10-12 שיניים) לא מקולף
- חופן עירית קצוצה
- מלח ופלפל שחור
אופן ההכנה:
1. בסיר גדול מלא מים רותחים עם קמצוץ מלח, מבשלים את תפוחי האדמה במשך 25-30 דקות עד שהם רכים מאוד.
2. חותכים את החלק העליון של ראש השום, כך שניתן לראות את השיניים, מניחים בתבנית, מזלפים מעל מעט שמן, וצולים במשך 15 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות. משגיחים מקרוב לוודא שהשום מתרכך ומשחים אך לא נשרף. מוציאים מהתנור, מסירים את השיניים מהקליפות וקוצצים אותן דק.
3. מסננים את תפוחי האדמה מהמים וטוחנים בעזרת מוט בלנדר יחד עם חלב השקדים עד לקבלת מחית חלקה. מוסיפים את שיני השום, המרגרינה והעירית וטוחנים שוב לאיחוד מלא. מתבלים במלח ופלפל שחור ומערבבים היטב.