רכיבים
- 3 כפות שמן חמניות / קנולה
- 3 ביצים גדולות, טרופות
- 1/2 בצל גדול, קצוץ
- קורט מלח
- 1/2 גמבה גדולה, חתוכה לקוביות
- 1 גזר גדול, קלוף וחתוך לקוביות
- 1/2 כוס (70 גרם) אפונה קפואה
- 1 כפית כורכום
- 1/2 1 כפיות אבקת כוסברה
- 2 כוסות אורז יסמין, מבושל לפי ההוראות שעל האריזה. אמורים להתקבל 6 כוסות אורז מבושל
- 1/2 2 כפות רוטב סויה
- 1/2 1 כפות סוכר חום (אופציונלי)
- 1/2 כפית פלפל לבן טחון (אופציונלי)
- 1/4 1 כוסות קוביות אננס
- 2 ענפי בצל ירוק, פרוסים
- 3 כפות בזיליקום טרי קצוץ
אופן הכנת אורז יסמין מוקפץ עם אננס:
1. בווק גדול או מחבת רחבה, מחממים 1/2 כף שמן על אש בינונית-גבוהה.
2. כשהשמן חם, מוסיפים את הביצים וממשיכים לטרוף אותן בפנים בעזרת מרית במשך 30-60 שניות, עד שהן מבושלות ומתקבלת מעין חביתה רכה מאוד. מוציאים אותן לצלחת ומניחים בצד. אם הווק או המחבת התלכלכו, מנגבים במגבת נייר.
3. מחממים בווק / המחבת 1/2 2 כפות שמן על אש בינונית-גבוהה, מוסיפים את הבצל וקמצוץ מלח ומטגנים במשך כ-2 דקות עד שהבצל מתחיל להתרכך.
4. מוסיפים את הגמבה, הגזר והאפונה ומבשלים עוד 2 דקות.
5. מתבלים בכורכום ואבקת כוסברה, מערבבים היטב ומוסיפים את האורז המבושל. ממשיכים לערבב את האורז והירקות במשך 1-2 דקות.
6. בקערה קטנה, מערבבים את רוטב הסויה עם הסוכר החום ויוצקים על האורז והירקות. מתבלים בפלפל לבן ומערבבים היטב.
7. מוסיפים את "החביתה", קוביות האננס ופרוסות הבצל הירוק ומערבבים במשך 15 שניות. מסירים מהאש, מערבבים פנימה את הבזיליקום ומגישים מיד.