זמן הכנה10 דק'
רמת קושיקל
פרווה
רכיבים
- 450 גרם מלפפונים קטנים
- 1 כף זרעי כוסברה
- 1/2 1 כפות מלח גס
- 1 כף גרגירי פלפל שלמים
- 1 כף סוכר
- 3 שיני שום
- 1 כוס חומץ לבן
- 1 כוס מים
- חופן גדול של שמיר טרי
- 4 פלפלי צ'ילי קטנים חריפים מיובשים (אופציונלי)
- 2 צנצנות זכוכית מעוקרות
אופן הכנת מלפפונים חמוצים:
צפו באופן ההכנה שלב אחר שלב:
שלב 1: חוצים לאורך לרבעים את המלפפונים, ומניחים בצנצנת אחת.
שלב 2: בצנצנת השנייה, מניחים את זרעי הכוסברה, המלח, גרגירי הפלפל, הסוכר, השום והחומץ, סוגרים את המכסה ומנערים היטב.
שלב 3: מוסיפים את המים לתערובת התבלינים, ואז יוצקים את הכל על פרוסות המלפפון.
שלב 4: חותכים את השמיר לחצי ומוסיפים לצנצנת. מוסיפים גם את הפלפלים החריפים, סוגרים את הצנצנת ומכניסים אותן למקרר למשך לילה אחד לפחות לפני ההגשה.