רכיבים
- 100 גרם דלורית, קלופה וחתוכה לקוביות בגודל 1 ס"מ
- שמן זית
- מלח ופלפל שחור
- 1/2 כפית סומק (לא חובה)
- 1 כפית חומץ בן יין לבן / חומץ סיידר תפוחים
- מייפל / דבש - אם אתם מעדיפים את הדלורית מתוקה יותר
- 2-3 פרוסות לחם (עדיף לחם דגנים איכותי)
- 1 ביצה
אופן הכנת כריך פתוח במילוי דלורית צלויה ומגוון תוספות:
>> מדריך וידאו: איך לנקות, לקלף ולחתוך דלורית בקלות
1. מפזרים את קוביות הדלורית בתבנית, מזלפים שנו זית, מתבלים במלח ופלפל שחור וצולים בתנור שחומם מראש ל-230 מעלות במשך 15-20 דקות, עד להתרככות. מוציאים, מעבירים לקערה, מתבלים בסומק ומועכים למחית.
2. במקביל, שולקים את הביצה לביצה עלומה. הנה מדריך וידאו כיצד לעשות זאת בקלות.
3. הרכבת הכריך: מורחים על פרוסות הלחם את מחית הדלורית הצלויה, וכעת הכל פתוח - ניתן לפזר מעל מעט צ'ילי גרוס וגרעיני חמניות או גבינת ריקוטה / פטה עם חצאי עגבניות שרי ואפילו כרוב ניצנים פרוס דק וזילוף קל של חומץ בלסמי. מניחים על הכל את הביצה העלומה ואוכלים מיד, חם.
אילו תוספות הייתם מוסיפים לכריך שלכם?