רכיבים
- 2 כוסות גרגירי חומוס לא מבושלים, מושרים במים 12 שעות במקרר
- 1 כוס פירורי לחם (טוחנים שאריות לחם מאתמול עד שימלאו כוס)
- 1/2 צרור כוסברה
- 1/2 צרור פטרוזליה
- 6 שיני שום גדולות
- 1 כפית כמון
- 1 כפית אבקת סודה
- 1 כפית שטוחה מלח
- שמן לטיגון עמוק
אופן הכנת פלאפל:
1. מסננים היטב את גרגרי החומוס, וטוחנים היטב במעבד מזון.
2. מוסיפים למעבד המזון את השום, הפטרוזיליה והכוסברה וטוחנים לתערובת אחידה.
3. מעבירים את התערובת לקערה גדולה, מוסיפים את הסודה לשתייה, פירורי הלחם והמלח ומערבבים בידיים (לא לפחד) לעיסה מגובשת ולחה. טועמים, ומשפרים תיבול, אם צריך.
4. מחממים שמן לטיגון עמוק, כשהשמן חם (איך יודעים שהשמן מספיק חם? זורקים פנימה מעט מהתערובת, אם נוצרות סביבה בועות והיא לא שוקעת, השמן מוכן), מתחילים בטיגון - ומורידים פנימה בזהירות כדורים עגולים מהעיסה.
כדורי הפלאפל מתפרקים לכם בטיגון? זה למה
התוספת אמנם עליכם, אבל הן די צפויות ובעיקר, הכרחיות: פיתות, צ'יפס, ירקות חתוכים/קצוצים, חומוס, טחינה, חריף (לא חובה, אבל מומלץ) וחמוצים.