רכיבים
- 1 כוס קינואה
- 2 כוסות מים רותחים
- 1 כפית מלח
- 3 כפות שמן
- 1 בצל לבן גדול
- 1 גזר
- 2 כפות חמוציות מיובשות
- 1 סלק בינוני
- 1 ביצה L
- 3 כפות פירורי לחם
- מלח ופלפל שחור גרוס
אופן הכנת המבורגר צמחוני:
1. מחממים את השמן בסיר במשך חצי דקה, מוסיפים את הקינואה, המים וכפית מלח, מכסים ומבשלים במשך 15 דקות על אש נמוכה. מערבבים היטב, ומעבירים לקערה לצינון.
2. קוצצים דק את הבצל, ומטגנים עד לשקיפות. מסירים מהאש, ומניחים לצינון.
2. מקלפים ומגרדים את הגזר והסלק לקערה, מוסיפים את הבצל המטוגן, פירורי הלחם, הביצה והחמוציות, ומתבלים במלח ופלפל שחור לפי הטעם. מערבבים היטב עד לקבלת עיסה אחידה.
3. מחממים במחבת שמן לטיגון חצי עמוק, יוצרים לביבות עגולות מהעיסה ומטגנים אותן בשמן הרותח במשך 2 דקות מכל צד. מוציאים לניר סופג.
אפשרויות הגשה:
1. המבורגר טבעוני: מכניסים לביבה ללחמניית המבוגר עגולה, מוסיפים ירקות ורטבים אהובים, ומגישים.
2. כמתאבן עם רוטב יוגורט: מערבבים בכלי קטן 1 מיכל יוגורט טבעי, 3 שיני שום כתושות, 2 כפות ערירית קצוצה דק, מעט שמן זית ומתבלים במלח ופלפל לבן. מגישים את הרוטב יחד עם הלביבות.
אגב, לא משנה איך תגישו אותן, הלביבות טעימות מאוד עם אבוקדו כשהוא מתובל בלימון בנדיבות.