רכיבים
- ראש כרוב קטן (8-10 עלים שלמים)
- 1 סלסילת פטריות טריות (250 גרם)
- 1 בצל בינוני
- 1 שן שום
- 1/2 כוס יין לבן
- 1 כפית שמן זית
- 1 כף רוזמרין טרי קצוץ / תימין יבש
- מלח ופלפל שחור
- לרוטב:
- 3 כפות רסק עגבניות
- 1 כף פפריקה אדומה
- 1/2 כף מרק עוף
- 1 כף שמן קנולה
- מלח ופלפל שחור
אופן הכנת כרוב ממולא פטריות:
רגע לפני: מי מפחד מכרוב ממולא? מתכון מנצח שישנה את דעתכם על הממולא העדין ביותר שיש מבין ירקות ממולאים אחרים. מתכון לכרוב ממולא פטריות ברוטב עגבניות עסיסי.
• מפרידים בזהירות מראש הכרוב 8-10 עלים שלמים.
• מרתיחים סיר מלא מים, וכשהמים רותחים, מוסיפים את עלי הכרוב. מנמיכים ללהבה קטנה, ומבשלים את העלים במשך 3-5 דקות, עד שהעלים מתרככים, אך נזהרים שלא יתפרקו. מסננים מנוזלים ומניחים בצד.
• קוצצים את הפטריות.
• קוצצים את הבצל והשום, מחממים את השמן בסיר רחב ונמוך על אש בינונית. מטגנים את הבצל והשום, עד לשקיפות.
• מוסיפים לסיר את הפטריות, מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם, מכסים את הסיר ומבשלים על אש בינונית במשך 5 דקות.
• מוסיפים את היין הלבן, ומאדים יחד עד שהנוזלים מצטמצמים.
• מתבלים ברוזמרין או תימין, מערבבים ומסירים מהאש.
• נותנים לתערובת הפטריות להצטנן היטב ומעבירים למעבד מזון. טוחנים גס. לחלופין, ניתן לקצוץ ידנית דק יותר את תערובת הפטריות ולוותר על מעבד המזון.
• מניחים אנכית את עלי הכרוב, כשהשורש בצד שמאל.
• מניחים כף מתערובת הפטריות על העלה, במרחק 2 סנטימטרים מהקצה.
• אוחזים בקצה העלה שקרוב אליכם, ומקפלים פנימה למרכז העלה. כעת, מקפלים את שני הצדדים למרכז וסוגרים מעליהם עם קצה העלה שנותר. כמו מעטפה. כדי שהכרוב לא יפתח, נועצים קיסם במרכז.
• מעבירים את הכרובים הממולאים לסיר רחב.
• מערבבים בקערה את מרכיבי הרוטב עם חצי כוס מים רותחים ויוצקים על הכרובים. מבשלים יחד במשך 10 דקות.
מגישים חם, ועדיף סמוך לבישול.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!