רכיבים
- 400 גרם פרגיות, חתוכות לקוביות
- 300 גרם אטריות נודלס
- 1 בצל גדול קצוץ
- שמן לטיגון
- פלפל שחור גרוס
- מלח
לרוטב:
- 1 כפית תבלין גריל עוף
- 1 כף פלפל מתוק גרוס (או פפריקה)
- 1 כף סוכר חום
- 3 שיני שום כתושות
- 3 כפות רוטב סצ׳ואן
- 1 כפית תבלין טוסקנה
אופן ההכנה:
1. מערבבים בקערה את כל מרכיבי הרוטב, מוסיפים את הפרגיות לתוכה ושוב מערבבים היטב.
2. מחממים סיר רחב ומטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את הפרגיות ומטגנים במשך כ-5 דקות.
3. מוסיפים את הנודלס ומים עד לגובה הנודלס (כ-2.5 כוסות מים חמים) ומתבלים במלח ופלפל שחור גרוס. מטביעים את האטריות ברוטב, מכסים ומבשלים על להבה בעוצמה גבוהה במשך כ-9 דקות.
4. בודקים שהנודלס מוכנים ומבשלים ללא מכסה במשך כ-4 דקות נוספות.
5. מכבים את האש, מכסים את הסיר לעוד 5 דקות ומגישים.
6. מקשטים בכוסברה ושומשום קלוי (לא כדאי לוותר עליהם, משדרגים את הטעם פלאים).
הערה חשובה:
שימו לב לנוזלים בסיר. אני שמתי 2.5 כוסות ובסוף עוד צמצמתי רוטב, אך כדאי לבדוק באמצע הבישול שלא חסרים נוזלים.