זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
פרווה
רכיבים
- 200 גרם שוקולד מריר, קצוץ
- 200 גרם מחמאה / שמן
- 1/2 כוס אבקת קקאו
- 5 ביצים, מופרדות
- 1 כוס סוכר
אופן ההכנה:
1. בבן מארי, ממיסים יחד את השוקולד והמחמאה. לאחר שמתקבל נוזל שוקולדי, מוסיפים את הקקאו ומערבבים יחד היטב. מסירים מהאש.
2. מכינים 2 קערות:
בקערה 1 מקציפים את החלמונים עם 1/2 כוס סוכר עד לקבלת קצף תפוח ואוורירי.
בקערה 2 מקציפים את החלבונים עם 1/2 כוס סוכר לקצף יציב.
3. בתנועות קיפול, מאחדים את 2 הקערות ותערובת השוקולד לבלילה אחידה.
4. יוצקים לתבנית עגולה 2/3 מכמות הבלילה ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 20 דקות. מוציאים את התבנית מהתנור, יוצקים מעל את 1/3 הבלילה שנותרה ואופים עוד 10 דקות בלבד.