זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
פרווה
רכיבים
- 1 בקבוק יין רוזה יבש
- 1/2 כוס סוכר
- 2.5 ס"מ שורש ג'ינג'ר טרי, מקולף
- 1 מקל וניל, מפוצל לאורך
- 6 אגסים, קלופים
- קצפת מוכנה, להגשה
אופן ההכנה:
1. בסיר גדול, מביאים לרתיחה עדינה את היין, הסוכר והג'ינג'ר. מרוקנים פנימה את תוכנו של מקל הווניל (משליכים את התרמיל), ומערבבים עד שהסוכר נמס.
2. בעדינות, ממקמים את האגסים בתוך הנוזל, ומוסיפים מים - אם צריך - כדי שהאגסים יהיו מכוסים לחלוטין.
3. מבשלים עד שהאגסים רכים מאוד במשך 20-25 דקות. מוציאים את האגסים מהסיר ומניחים בצד עד שהם מתקררים לגמרי.
4. מביאים לרתיחה את הנוזל שבסיר ומבשלים עד שהוא מצטמצם לחצי כוס של נוזל סמיך, כמו סירופ.
להגשה, מניחים אגס בצלחת אישית, יוצקים מעל 2 כפות מהסירופ ומגישים מיד עם קצפת.