רכיבים
- תותים
- שוקולד מריר
- 1 כפית סוכר - על כל 100 גרם שוקולד מריר
- שוקולד לבן פרווה
- לקישוט: סוכריות צבעוניות בצבע זהב (ניתן להשיג בחנויות לחומרי אפייה)
אופן הכנת תותים ממולאים בשוקולד:
לא צוינו כמויות במרכיבים, כיוון שהן גמישות בהתאם למספר הסועדים.
ציוד נדרש: תבנית ביצים ריקה.
1. חותכים את השליש העליון של כל תות ושומרים בצד. מרוקנים כל פרי מתוכנו (אפשר לנשנש אותם). מסדרים את התותים בשקעים של תבנית ביצים ריקה, כדי שיהיה קל למלא אותם.
2. ממיסים את השוקולד המריר במיקרוגל או בבן מארי (סיר כפול) יחד עם הסוכר, עד לקבלת תערובת נוזלית חלקה.
3. מעבירים את השוקולד המומס לשקית זילוף, ממלאים כל תות וסוגרים בחזרה עם החלק העליון. מכניסים את תבנית התותים למקרר למשך 5 דקות.
4. ממיסים את השוקולד הלבן במיקרוגל או סיר כפול, טובלים כל תות בציפוי השוקולד הלבן, מסדרים בתבנית מרופדת בנייר אפייה וזורים מיד את הסוכריות.
5. שומרים בהקפאה ומפשירים 15 דקות לפני ההגשה.