מתכון לעוף מטוגן. מתכון עסיסי לסעודת שבת מושלמת: עוף מטוגן בציפוי פריך, מורכב מפרורי לחם, שום, פפריקה חריפה ומתוקה, וכמובן - זעתר. מתכון קל ומהיר להכנה.
המרכיבים לעוף מטוגן
חלקי עוף לפי בחירה (עדיפות לכרעיים)
אבקת שום
קמח מצה או פרורי לחם
זעתר
פפריקה חריפה
פפריקה מתוקה
מלח
שמן לטיגון
ביצה
כך תכינו:
טורפים בצלחת עמוקה ביצה עם מעט מים ומלח
בצלחת שניה, מכינים את הציפוי: מניחים קמח מצה או פרורי לחם, לצד הפפריקה, השום, הזעתר ומעט מלח. מערבבים היטב.
מחממים סיר עמוק, מוספים שמן. מניחים כל חלק מהעוף תחילה בצלחת עם הביצה, ואז בצלחת עם הציפוי. יש לוודא שחלק העוף מצופה מכל צדדיו.
מטגנים במשך מספר דקות, משני הצדדים.
לבריאות.