זמן הכנה170 דק'
רמת קושיבינוני
בשרי
רכיבים
- עוף מחולק ל6 חלקים
- 10 תפוחי עץ ירוקים
- 1 כוס סוכר לבן
- 1/2 כוס צימוקים בהירים
- 1/2 כוס יין לבן
- מלח
- קמצוץ קינמון- לא חובה
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל180 מעלות.
בתבנית חסינת אש מניחים את חלקי העוף.
את התפוחים קולפים וחותכים לקוביות שוות.
בסיר מניחים את התפוחים והסוכר ומבשלים יחד על אש נמוכה.
מוסיפים קינמון ומנערים את הסיר.
מבשלים עד קבלת מרקחת תפוחים .
מוסיפים את היין ומגביהים את האש
מבשלים יחד עד שהאלכהל מתאדה.
מסירים מהאש.
מערבבים לתוך התפוחים את הצימוקים
מפזרים מעל חלקי העוף מלח
ואז את התפוחים.
אופים מכוסה בנייר אלומניום למשך 25 דק׳
ואז עוד כ40 דק׳ פתוח ללא כיסוי.