רכיבים
- 1/4 כוס שמן זית
- 2 בטטות בינוניות, ללא פגמים
- 3 כפות מיץ לימון טרי
- 2 כפות טחינה מוכנה
- 1/2 שן שום, מגוררת דק
- מלח גס ופלפל שחור טחון טרי
- להגשה: שמן זית + סומאק / זעתר / שבבי פלפל אדום
אופן ההכנה:
כ-2 כוסות "בטטות באבא גנוש"
1. אופציה א' לצלייה: מחממים גריל חשמלי על חום בינוני גבוה, משמנים קלות את הסורגים, מניחים את הבטטות, וצולים אותן במשך 50-60 דקות, עד שהקליפה נחרכת והבשר רך וניתן לנעוץ בו מזלג בקלות.
אופציה ב' לצלייה: עוטפים כל בטטה בנייר כסף, וצולים על אש כיריים גלויה עד לריכוך מלא.
2. לאחר שהבטטות הצטננו מעט, חוצים אותן לאורך, ומעבירים את הבשר הרך למעבד מזון / לקערה עם מוט בלנדר. מוסיפים את מיץ הלימון, הטחינה, השום ושמן הזית וטוחנים עד לקבלת תערובת חלקה. מתבלים במלח ופלפל שחור לפי הטעם, ומערבבים.
ניתן להכין את הסלט 3 ימים מראש, ולשמור במקרר בכלי אטום. להגשה, מטפטפים מעל הסלט שמן זית ומפזרים סומאק / זעתר / שבבי פלפל אדום.