אנחנו אוהבים להתפוצץ בשבת מרוב אוכל, וישנם כאלה שמחכים כל השבוע רק לסעודת שבת. יש משהו באווירה המשפחתית ביום המנוחה סביב השולחן שמוסיפה המון למטעמים.
עונג שבת יכול לבוא בדרכים שונות ומגוונות, אבל בטח שאתם לא חייבים להשיג אותו משומנים ומזונות מזיקים. הנה 3 מתכונים מנצחים למנות טעימות לסעודת השבת שלא מוותרות על הבריאות שלכם.
מה הפעם? 2 סלטים ותוספת לעיקרית
קלוריות: 626 לסועד
רמת קושי: כל אחד יכול
חזה עוף במרינדת טריאקי ולימון
מנות: 4 | קלוריות: 207 למנה
מרכיבים:
500 גרם חזה עוף פרוס, מופשר וחתוך לקוביות קטנות
1/4 כוס שמן זית
מעט מלח
3 שיני שום, כתושות
מיץ סחוט היטב מחצי לימון
1 כף רוטב טריאקי
אופן ההכנה:
1. מערבבים בקערה את כל המרכיבים, ומשרים במשך 20 דקות.
2. מחממים היטב מחבת גדולה על אש בינונית, וכשהמחבת חמה מעבירים אליה את קוביות העוף יחד עם כל הנוזלים שבקערה. מנמיכים לאש קטנה ומטגנים את העוף משני הצדדים, מדי פעם מערבבים, עד להשחמה יפה. מגישים חם.
סלט אבוקדו וביצה קשה
מנות: 4 | קלוריות: 176 למנה
מרכיבים:
2 אבוקדו, במידת רכות בינונית, מגולען
1 בצל בינוני, חתוך לקוביות קטנות
2 ביצים קשות, קלופות וחתוכות לרבעים
מיץ לימון לפי הטעם
מלח ופלפל שחור
אופן ההכנה: בעזרת מזלג מועכים את האבוקדו, מוסיפים את הבצל, ומתבלים במיץ לימון, מלח ופלפל שחור. חותכים את הביצים לרבעים ומניחים מעל הסלט.
סלט בריאות: ירקות עם טחינה ירוקה
מנות: 2 | קלוריות: 243 למנה
מרכיבים:
2 עגבניות, חתוכות לקוביות קטנות
3 מלפפונים ירוקים, חתוכים לקוביות קטנות
1 מלפפון חמוץ, חתוך לקוביות קטנטנות
10 עלי נענע, קצוצים דק (אופציונלי)
3 כפות טחינה ירוקה
אופן ההכנה: מערבבים את הירקות הקצוצים בקערה, מוסיפים 3 כפות טחינה ירוקה, מערבבים ומגישים מיד.
הכתבה נערכה בשיתוף מערך התזונה והדיאטה, מאוחדת. המתכונים בכתבה נלקחו מהספר "תזונה מהנה - מתכוני בריאות לילדים", מאת ד"ר שרה קפלן, דיאטנית ראשית במאוחדת, וחנה שאולוב, מחברת ספרי בישול ואפייה.