רכיבים
- 1 כוס סוכר
- 4 כפיות אבקת אפייה
- 1/2 כפית תמצית וניל
- 1/2 1 כפיות מלח
- 1/2 כפית קינמון
- 2 ביצים
- 1/4 כוס חמאה מומסת
- 1 כוס חלב
- 4 כוסות קמח מנופה
- שמן לטיגון
לציפוי:
- 1 כוס סוכר לבן
- 1/2 2 כפות קינמון
- 1/4 כוס סוכר חום
אופן ההכנה:
1. בקערת מיקסר עם וו לישה, מערבבים היטב את הסוכר, אבקת האפייה, אגוז המוסקט, הקינמון והמלח, ואז מוסיפים את הביצים, החמאה המומסת, תמצית הווניל והחלב ומערבבים עד שהכל מתאחד. באיטיות, מוסיפים את הקמח תוך כדי שהמיקסר פועל. ממשיכים לעבד עד שהתערובת מתאחדת לבצק. אם הבצק רטוב מדי, מוסיפים עוד קצת קמח. אם הוא יבש, מוסיפים מעט חלב.
2. יוצרים כדור מהבצק, משטחים לדיסקית, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-30 דקות עד יומיים או חודשיים במקפיא.
3. מרדדים את הבצק לעלה בעובי 0.5-1 ס"מ, קורצים מהבצק עיגולים ומכל עיגול קורצים באמצע עיגול קטן יותר ליצירת צורת דונאטס. את שאריות הבצק אפשר לגלגל לכדורים, לטגן ולהפוך למיני סופגניות.
4. מחממים בסיר שמן לטיגון עמוק. כשהשמן מגיע ל-170 מעלות, מטגנים בו בקבוצות את הסופגניות במשך 5 דקות, עד שהשמן מבעבע סביבן והן מקבלות גוון זהוב-שחום יפה. הופכים ומטגנים להזהבה עמוקה גם מהצד השני.
5. מוציאים את הדונאטס המוכנות לנייר סופג, מערבבים בקערה גדולה את תערובת הציפוי, מגלגלים בה את הדונאטס החמות ואוכלים אותן מיד, כשהן חמות.