זמן הכנה20 דק'
רמת קושיקל
חלבי
רכיבים
- 1-2 כוסות סוכר (לפי הטעם)
- 1/2 כוס חלב
- 120 גרם חמאה
- 1/2 כוס אבקת קקאו
- 1/2 כפית תמצית וניל
- 1/2 כפית מלח
- 1/2 2 כוסות שיבולת שועל להכנה מהירה (קוואקר)
- 1/2 כוס שוקולד מריר קצוץ
- 1 כוס פתיתי קוקוס
אופן ההכנה:
1. בסיר בינוני על אש בינונית-גבוהה, מבשלים יחד את החמאה, החלב, הקקאו, המלח והסוכר. מביאים את התערובת לרתיחה במשך 2-4 דקות ומקפידים לערבב כל הזמן.
2. לאחר 4 דקות, מכבים את האש ומוסיפים לסיר את שיבולת השועל, תמצית הווניל, השוקולד הקצוץ והקוקוס. מערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה.
3. בעזרת כף (רצוי כף גלידה), מסדרים תלוליות שוות בתבנית גדולה מרופדת בנייר אפייה. מעבירים את התבנית למקרר או למקפיא להתייצבות למשך שעה.