רכיבים
- 1/4 כוס (50 גרם) סוכר
- 1/4 כוס + 2 כפות (28 גרם) קקאו הולנדי, מנופה
- קורט מלח
- 1/4 כוס (59 מ"ל) חלב
- 1/2 כוס (118 מ"ל) שמנת מתוקה
- 1-2 חלמונים גדולים (19 גרם)
- 1/2 כפית תמצית וניל
אופן ההכנה:
1. מכינים מראש מסננת רשת התלויה מעל קערה בינונית. מניחים בצד. בסיר קטן, מקציפים יחד את הסוכר, הקקאו והמלח. מקציפים פנימה את החלב, עד לקבלת תערובת חלקה ואז מקציפים פנימה את השמנת.
2. מחממים את התערובת על אש נמוכה, תוך הקצפה מתמדת, עד שהיא מתחילה לרתוח. מבשלים ברתיחה נמוכה במשך דקה וממשיכים לערבב, עד להסמכה.
3. מסירים את הסיר מהאש ומקציפים פנימה את החלמון והווניל. מעבירים את תערובת השוקולד למסננת. לוחצים עליה דרך המסננת ומגרדים את כל התערובת הנאחזת בצד התחתון של המסננת לקערה.
4. מחלקים את תערובת השוקולד לשתי כוסיות של 170 גרם. מכסים היטב ומקפיאים לפחות 30-45 דקות, טרם ההגשה. הסמיפרדו במיטבו בשלב זה, כאשר הוא רק קפוא חלקית. אם מכינים אותו מראש, מקררים עד 30 דקות לפני זמן ההגשה ואז מקפיאים במשך 20-30 דקות.
הערה: ניתן להכפיל את המתכון כך שיתאים לארבעה סועדים.