רכיבים
- 800 גרם קרם קוקוס
- 2-3 כוסות קקאו
- 400 גרם תמרים, ללא גלעין
- 1 כפית תמצית וניל
- 1/2 כוס חלב שקדים לא ממותק
אופן ההכנה:
1. מכניסים קערה גדולה למקפיא, לצינון במשך 10 דקות.
2. לבינתיים, מוסיפים לקערת המיקסר את התמרים ומעבדים עד שנשארות חתיכות קטנות. מוסיפים מים חמים, מעט בכל פעם, עד שהם יוצרים משחה סמיכה. מניחים בצד.
3. גורפים את קרם הקוקוס מתוך הפחיות מבלי להטות אותן. (שומרים את הנוזל הצלול לשימושים אחרים) ומניחים בקערה הצוננת.
4. בעזרת מערבל ידני מקציפים עד לקבלת תערובת שמנתית וחלקה. מוסיפים את הקקאו, הווניל, חלב השקדים וממרח התמרים. מקציפים עד לשילוב מלא.
5. טועמים ומשפרים טעמים לפי הצורך. מעבירים לתבנית או לכלי ההקפאה ומכסים באופן רופף בניילון נצמד ואז בנייר כסף כדי לעזור בהקפאה.
6. מוציאים מהמקפיא לאחר מספר שעות אם מעוניינים בגלידה דמוית מוס. מקפיאים במשך לילה שלם אם מעוניינים בגלידה מוצקה יותר.