"בסימן של התחלה" זהו שמה של הפקה מרשימה שכוללת מתכונים ממיטב השפים והקונדיטורים וצילומים מרהיבים בשיתוף קבוצת מאסטר קלאס - המרכז הקולינרי לבישול ואפייה.
הפקה ועריכת תוכן קולינרי: הקונדיטורית לאה תורג'מן
סטיילינג וצילומים: לינוי לנדאו ודרור קאליש
קשרים מקצועיים: יעקב דושיץ
והפעם: שף קונדיטור ברי סייג
8 מנות | קל | חלבי
מרכיבים
לקן:
400 גרם קדאיף טרי או מופשר
200 גרם חמאה מומסת
למלבי:
500 מ"ל חלב
100 גרם סוכר
60 גרם קורנפלור
20 מ"ל מי ורדים או 3 טיפות תמצית ורדים
לסירופ:
300 גרם סוכר
150 מ"ל מים
50 גרם גרנדין (סירופ רימונים)
5 גרם מי ורדים או טיפת תמצית ורדים
לקישוט:
גרגירים מ-1/2 רימון
אופן ההכנה
הכנת הקן:
מגלגלים את שערות הקדאיף סביב האגודל כך שנוצר מעין קן. מניחים אחד ליד השני בתוך רינג או בתוך תבנית שקעים של חצי כדור בטמפרטורת החדר לייבוש למשך שעתיים.
ממיסים חמאה ויוצקים מעל.
אופים כ-35 דקות בתנור שחומם מראש ל-150 מעלות עד ששערות הקדאיף זהובות ואפויות היטב.
הכנת המלבי:
מערבבים את כל החומרים יחד, מבשלים בקלחת בעזרת מטרף בטריפה מתמדת עד לרתיחה. מצננים ולפני המילוי טורפים שוב.
הכנת הסירופ:
מרתיחים הכול יחד ומצמצמים למשך דקה.
הרכבת המנה:
מכניסים את הקרם לשק זילוף עם צנתר חלק, וממלאים את קן הציפור. יוצקים את סירופ הרימונים מעל, מפזרים את גרגירי הרימון ומגישים.