רכיבים
- 1/4 כוס שמנת מתוקה 35% (60 מ"ל)
- 200 גרם שוקולד לבן
- 14 גרם חמאה
- 1/2 כפית תמצית וניל (לא חובה)
- 1/3 כוס קוקוס
- גרידה מתפוז אחד (לא חובה)
- 20 אגוזי לוז (אפשר קלויים)
- לציפוי: 1/3 כוס קוקוס
אופן הכנת טראפלס שוקולד לבן:
רגע לפני: כי אם השלג מסרב להגיע - אנחנו פשוט...נכין אותו! תעסוקה טעימה לכל המשפחה כשקר בחוץ ויש לנו יותר מדי זמן פנוי בתוך הבית: מתכון לטראפלס שוקולד לבן מצופים קוקוס או "כדורי שלג".
אגב 'טראפלס' נשמע משהו יומרני שקשה להכין, אבל תכל'ס? אלה בסך הכל כדורי שוקולד שהצליח להם. ברקע, אם תהיתם, עומדת כוס שוקולטה מקושטת במרשמלו ששווה להכין.
• שוברים את השוקולד לחתיכות, וממיסים בסיר כפול (בן מארי) יחד עם השמנת, על אש נמוכה, תוך ערבוב תמידי, עד שהשוקולד נמס כמעט לגמרי. מוסיפים את החמאה וממשיכים לערבב עד לקבלת תערובת חלקה. מסירים מהאש.
• מערבבים פנימה את תמצית הווניל וגרידת התפוז, אם רוצים, ומוסיפים שליש כוס קוקוס. מערבבים היטב, נותנים לתערובת להצטנן מעט ואז מכסים את הכלי ומכניסים למקרר לצינון של כמה שעות, עד שהתערובת מתגבשת לחומר מוצק שניתן לגלגל ממנו כדורים.
• מרימים כפית מהתערובת, מניחים במרכז אגוז לוז, מגלגלים לכדור ומצפים בקוקוס.
• מגישים מיד, או מעבירים למקרר כדי להגיש את הכדורים קרים (בכל זאת, כדורי שלג או לא?). נשמרים היטב במקרר בכלי אטום עד שבועיים.