רכיבים
- מלח גס
- 455 גרם פסטה לטעמכם
- 1 כף שמן צמחי + עוד, לפסטה
- 455 גרם נקניקיות בשריות, מתוקות או חריפות
- 1 פקעת שׁוּמׇר, עם קצוות חתוכים, קצוצה דק
- 1/4 כפית פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:
1. מביאים לרתיחה סיר גדול של מים מומלחים כהוגן. מוסיפים את הפסטה ומבשלים דקה אחת פחות מהזמן המצוין על גבי האריזה. מסננים, מעבירים לקערה ומקפיצים עם שמן כדי שהפסטה לא תידבק; מניחים בצד.
2. פורסים את הנקניקיות לטבעות.
3. מחממים את השמן במחבת גדולה, על אש בינונית-גבוהה. ברגע שהוא חם, מוסיפים את הנקניקיות ומבשלים, תוך ערבוב מדי פעם, עד להשחמה טובה, כ-5 דקות.
4. בעזרת כף מחוררת מוציאים את הנקניקיות מהמחבת ומניחים בצד. מוסיפים למחבת את השומר הפרוס, יחד עם הפלפל והמלח לפי הטעם ומבשלים עד שהשומר מתרכך, כ-4 דקות.
5. מוסיפים למחבת את הפסטה והנקניקיות ומקפיצים, לחימום. מגישים.
הערה: ניתן להניח את הנקניקיות והשומר הפרוס על תבנית המרופדת בנייר אפייה ולצלות אותם בחום של 190 מעלות, במשך 18 עד 20 דקות. אם אין לכם שומר טרי, אפשר להמיר אותו ב-2 פלפלים אדומים או ירוקים, ללא גרעינים וליבה, חתוכים לרצועות.