רכיבים
- מלח גס
- 450 גרם אטריות ספגטי
- 1/4 כוס שמן זית
- 3 שיני שום, כתושות
- 3 ענפי רוזמרין טרי
- 1 כפית גרידת לימון
- 1 כוס גבינת פרמזן מגוררת ועוד - לקישוט
- 1/2 כפית פלפל שחור גרוס ועוד - לגימור
אופן ההכנה:
1. מביאים לרתיחה סיר מים גדול, על אש גבוהה. מתבלים את המים בנדיבות במלח הגס. מוסיפים את הפסטה ומבשלים דקה פחות מהמצוין על גבי האריזה (בדרך כלל כ-6-7 דקות). שומרים 1/2 כוס ממי הפסטה ומסננים.
2. מחממים מחבת גדולה על אש בינונית-גבוהה. מוסיפים את השמן ומחממים עוד דקה. מוסיפים את השום והרוזמרין ומטגנים עד שהרוזמרין מפיץ ריח ומקבל פריכות, כ-3 דקות. מעבירים את הרוזמרין לצלחת המרופדת בנייר סופג. ממשיכים לבשל את השום עד להזהבה. מוציאים בעזרת כף מחוררת.
3. מוסיפים למחבת את הפסטה המבושלת ולפני השילוב עם השמן, מוסיפים חצי כפית מלח, את גרידת הלימון, הגבינה וחצי כוס ממי הפסטה השמורים ומתחילים להקפיץ, עד לציפוי הפסטה ברוטב גבינה בהיר. ממשיכים להקפיץ, מוסיפים עוד מי פסטה לפי הצורך ליצירת רוטב שמנתי. מתבלים בפלפל השחור ומגישים בתוספת גבינה, רוזמרין פריך ועוד פלפל שחור, אם רוצים.