רכיבים
- 1 בצל צהוב קטן, חתוך לרבעים
- 3 גבעולי סלרי, חתוכים לחתיכות גדולות
- 2 גזרים גדולים, מקולפים וחתוכים לחתיכות גדולות
- 2 שיני שום, מקולפות
- שמן זית
- מלח ופלפל שחור
- 700 גרם פטריות פורטבלו או שמפיניון
- 3/4 כוס יין אדום יבש
- 1 כוס חלב או מים
- אגוז מוסקט טרי מגורד, לפי הטעם
- 800 גרם עגבניות מרוסקות משימורים
- 2 כפות רסק עגבניות
אופן ההכנה:
1. במעבד מזון, טוחנים את הבצל, הסלרי, הגזר והשום לפירורים קטנים, אך עוצרים לפני שהם הופכים למחית.
2. מחממים 4 כפות שמן זית בסיר גדול, רצוי מברזל יצוק או קרמי שמתאים לבישול של קדרות. מוסיפים את הירקות הטחונים, מתבלים במלח ופלפל שחור ומבשלים במשך 5-7 דקות, עד שהם מתחילים להתרכך ולהתפרק.
3. במעבד מזון, טוחנים את הפטריות לפירורים ומוסיפים אותן לסיר עם הירקות תוך כדי ערבוב. מבשלים במשך 10 דקות עד שהירקות מזהיבים.
4. יוצקים לסיר את היין, מערבבים ומגרדים את החלקים החומים בתחתית ואז יוצקים את החלב ומערבבים יחד במשך 3 דקות, עד שהחלב נספג כמעט במלואו. מוסיפים את העגבניות המרוסקות, רסק העגבניות, אגוז המוסקט ותיבול נדיב של מלח ופלפל שחור. מערבבים, מביאים לרתיחה ואז מנמיכים את האש ומבשלים במשך 30 דקות, תוך ערבוב לעיתים קרובות. מפקחים על התבשיל מקרוב שלא יישרף. מכסים את הסיר, אך לא עד הסוף, רק כדי למנוע מהתבשיל להתיז החוצה.
5. מבשלים כל סוג של פסטה לפי ההוראות שעל האריזה, מסננים, מערבבים לתוך הרוטב ומגישים מיד, חם.