זמן הכנה35 דק'
רמת קושיקל
פרווה
לרוטב הבוטנים המתובל:
- 3/4 כוס חמאת בוטנים
- 2 כפיות שמן שומשום
- 3 כפות רוטב סויה
- 1/4 כוס חומץ אורז
- 1/3 כוס מים
- מיץ מלימון אחד
- 2 כפיות זנגביל טחון
- 2 שיני שום, כתושות
- 1 כפית רוטב צ'ילי מתוק
- מלח, לפי הטעם
לפסטה:
- 1 חבילת פסטה מסוג ספגטי 8
- 2 כוסות אפונת שלג, קצוצה
- 1 גבעול בצל ירוק, פרוס דק
- 2 כפות שומשום לבן
- 1 כף שומשום שחור
- 3 כפות כוסברה, קצוצה
אופן ההכנה:
1. מכינים את רוטב הבוטנים המתובל: מניחים במעבד מזון את כל מרכיבי הרוטב וטוחנים עד לקבלת תערובת חלקה. אם הרוטב סמיך מדי, מוסיפים עוד מים כף אחת בכל פעם. מניחים בצד.
2. מכינים את הספגטי: מבשלים בסיר גדול את הפסטה לפי ההוראות המצוינות על האריזה. מוסיפים את אפונת השלג ומבשלים במשך 30 שניות נוספות. מסננים ומצננים לחלוטין.
3. בקערה גדולה, מקפיצים את האטריות והאפונה המצוננות עם רוטב הבוטנים. מוסיפים את בצל הירוק, השומשום והכוסברה. מאחסנים בקירור בכלי אטום עד האכילה. מגישים קר.