רכיבים
- 500 גרם בצק פיצה מוכן*
- שמן זית
- מלח ופלפל שחור
- <a href="http://www.kikar.co.il/220667.html">רוטב עגבניות ביתי</a> או קנוי
- גבינת פרמזן מגוררת
- פרוסות גבינת מוצרלה / גבינה צהובה
- <a href="http://bit.ly/2mGPj6i">רוטב פסטו ביתי</a> או קנוי
- תוספות אופציונליות: פרוסות זיתים, בצל, פטריות או כל תוספת אהובה אחרת
אופן הכנת שבלולי פיצה:
*לבצק הפיצה: לחצו כאן למתכון לבצק פיצה מהיר ופשוט והכינו אותו עד סעיף 3 - השתמשו רק במחצית ממרכיבי המתכון.
1. מחממים את התנור ל-200 מעלות.
2. לאחר שהבצק תפח, פותחים אותו על משטח עבודה מקומח למלבן גדול (סביר להניח שהוא יזכיר יותר אליפסה ארוכה ולא סימטרית).
3. מורחים על הבצק מעט שמן זית ומפזרים מעל מלח לפי הטעם.
4. מורחים את הבצק ברוטב עגבניות, ומפזרים מעל בנדיבות גבינת פרמזן. מסדרים על הפרמזן פרוסות גבינה צהובה / מוצרלה, ומורחים כפית פסטו על כל פרוסת גבינה.
5. מפזרים מעל כל תוספת שרוצים ומתבלים בפלפל שחור.
6. מגלגלים את הבצק לרול ארוך מהצד שאינו קרוב אליכם, ומחלקים אותו לפרוסות בעובי 2.5 ס"מ.
7. מסדרים את שבלולי הבצק בתבנית אפייה עגולה, ונותנים להם לנוח יחד במשך 20 דקות.
8. אופים במשך 15 דקות, עד שהבצק זהוב והגבינה מבעבעת. מוציאים ומגישים חם עם רוטב עגבניות לטבילה.