רכיבים
- 1/4-1/2 כוס ממרח חומוס
- 1/4 כוס עגבניות מיובשות, קצוצות
- 1/4 כוס זיתי קלמטה מגולענים
- 1/4 בצל סגול, קצוץ דק
- 1/4 כוס גרגרי חומוס משימורים, שטופים ומסוננים
- 1/4 כוס גבינת פטה מפוררת (לא חובה)
- 1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה דק
- 2 כפות שמן זית
- מיץ לימון סחוט טרי
ראשית, בחרו את הבסיס הרצוי:
וכעת, להרכבת הפיצה:
1. לאחר הכנת הבצק והתפחתו, מעבירים אותו לתבנית מרופדת בנייר אפייה משומן קלות או לאבן פיצה (מומלץ!), ומעצבים ממנו עיגול / ריבוע - אחד או שניים, לפי כמות הבצק.
2. מורחים את החומוס בשכבה אחידה על הבצק, מפזרים מעל את העגבניות המיובשות, הזיתים, הבצל הסגול, גרגרי החומוס וגבינת הפטה.
3. אופים בתנור שחומם מראש ל-220 מעלות במשך 12 דקות, ואז מגביהים את חום התנור לטמפרטורה הגבוהה ביותר ואופים במשך 2-3 דקות נוספות כדי להפוך את שולי הפיצה לפריכים. מפקחים מקרוב כדי לוודא שגרגרי החומוס לא יישרפו.
4. מיד כשמוציאים מהתנור, מפזרים מעל את הפטרוזיליה, מזלפים שמן זית וסוחטים מעל לימון, לפי הטעם.