גרונות הודו ברוטב אדום (צילום: אוראל בראל)
מצרכים
קילו וחצי גרונות הודו
2-3 בצלים קצוצים דק
2 כפות שמן
4-5 עגבניות מגורדות
100 גרם רסק עגבניות
כף פפריקה מרוקאית בשמן
כפית פפריקה חריפה
מלח לפי הטעם
כף אבקת מרק עוף
כף סילאן
כליטר מים
אופן ההכנה
תחילה מבשלים את הגרונות בסיר עם מים כ-3 שעות על אש נמוכה עד שהגרונות רכים, מחכים שהגרונות יצטננו ואז שוטפים אותם במים ומנקים אותם.
בסיר רחב ועמוק מטגנים את הבצל כ-10-15 דקות על אש נמוכה להזהבה, מוספים את התבלינים והרסק, מערבבים דקה ואז מוסיפים את העגבניות והסילאן, את האבקת מרק עוף והמים, מכניסים פנימה את הגרונות ומכסים ומבשלים כשעה על אש נמוכה.
בתאבון!