זמן הכנה20 דק'
רמת קושיקל
בשרי
רכיבים
- 2 כפות שמן בוטנים או שמן קנולה
- 1 בצל קטן, קצוץ
- 2 שיני שום, כתושות
- 1 כף ג'ינג'ר טרי קצוץ היטב
- 1 כפית כמון
- 1 כפית כוסברה טחונה
- 1/2 כפית כורכום
- 1/8 כפית פלפל קאיין או פפריקה חריפה
- 2 עגבניות, קצוצות
- 1 כוס חלב קוקוס
- מלח ופלפל שחור
- 200 גרם עלי תרד, קצוצים גס
- 2 כוסות בשר הודו / חזה עוף / בשר בקר, מבושל (רצוי להשתמש בשאריות) וקצוץ גס
אופן ההכנה:
1. מחממים את השמן בסיר על אש בינונית-גבוהה ומטגנים את הבצל, השום והג'ינג'ר במשך 2-3 דקות עד שהם מתחילים להתרכך.
2. מוסיפים את הכמון, הכוסברה הטחונה, הכורכום והקאיין או הפפריקה ומטגנים הכל יחד תוך כדי ערבוב במשך דקה.
3. מוסיפים את העגבניות (יחד עם המיץ שלהן) וחלב הקוקוס ומתבלים במלח ופלפל שחור. מביאים לרתיחה וכשהכל מבעבע, מנמיכים לאש בינונית ומבשלים במשך 8-10 דקות, עד שהעגבניות "מתפרקות" ומתאחדות לרוטב.
4. מוסיפים את עלי התרד והעוף או הבשר ומבשלים במשך 3-5 דקות נוספות, עד שהתרד מתכווץ והעוף נעטף ברוטב. טועמים ומשפרים תיבול, אם צריך. מגישים מיד, חם, עם כוסברה קצוצה מעל.