לאצבעות העוף:
- 700 גרם חזה עוף, פרוס לרצועות ברוחב 1 ס"מ
- 1 כף מיץ ליים
- 1 כפית גרידת ליים
- 1/2 כוס חלב קוקוס
- 1/2 1 כפיות מלח
- 1/2 כפית שבי צ'ילי גרוס
- 1/2 כוס אגוזי קשיו קלויים ומלוחים
- 1/4 כוס שבבי קוקוס ממותקים (אפשר להחליף בטבעיים)
- 1/2 כוס פירורי לחם פנקו
- 1/2 כף סוכר חום
- 1 כפית אבקת שום
- 1 כוס קמח, מנופה
- 3 ביצים גדולות, טרופות
- שמן קנולה לזילוף לפני האפייה
לרוטב המנגו:
- 1 מנגו, קלוף וקצוץ גס
- 1/4 כוס ריבת משמש
- 2 כפות מיץ ליים
- 1 כפית גרידת ליים
- 1 שן שום, קלופה
- 1 כף עלי כוסברה שלמים
- 1/4 כפית שבבי צ'ילי גרוס
אופן ההכנה:
1. מניחים את רצועות העוף בקערה, מוסיפים את מיץ הליים, גרידת קליפת הליים, חלב הקוקוס, 1 כפית מלח ושבבי הצ'ילי הגרוס. מערבבים הכל עד שהעופות מצופים היטב. מכסים את הקערה ומעבירים למקרר למשך 20 דקות לפחות עד 6 שעות.
2. במעבד מזון, טוחנים למרקם של חול גס את הקשיו, שבבי הקוקוס, פירורי הלחם, הסוכר החום, 1/2 כפית מלח ואבקת השום.
3. מחממים את התנור ל-200 מעלות ומרפדים את התבנית בנייר אפייה. בצלחת אחת, מניחים את הקמח. בצלחת שנייה, טורפים את הביצים ובצלחת שלישית מניחים את תערובת הקשיו והקוקוס.
4. מצפים כל רצועת עוף בקמח ואז בביצים ולבסוף בקשיו ובקוקוס. מסדרים את הרצועות המוכנות בתבנית, מזלפים מעל שמן, מתבלים בעוד קצת מלח ואופים במשך 20-25 דקות. מעבירים את התנור למצב גריל וצולים במשך 2-3 דקות נוספות, כדי להעניק לאצבעות העוף מרקם אקסטרה פריך מבחוץ.
5. במקביל, טוחנים בעזרת מוט בלנדר את כל רכיבי רוטב המנגו ומגישים לצד אצבעות העוף, לטבילה.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!