רכיבים
- 1 ראש כרובית גדול, מחולק לפרחים
- 1 כפית כמון
- 1 כפית תבלין גאראם מסאלה
- 1/2 כפית מלח
- 1/2 כפית כורכום
- 1/4 כפית פלפל קאיין / פפריקה חריפה
- 2 נתחי חזה עוף, חתוכים לקוביות בגודל 1 ס"מ
- 2 כפות שמן זית
- 2 שיני שום, כתושות
- 1 כפית ג'ינג'ר טרי מגורד
- 1 בצל קטן, קצוץ
- 1 כוס גזר מגורר
- 1 כוס אפונה קפואה
אופן ההכנה:
1. במעבד מזון, טוחנים את פרחי הכרובית עד לקבלת פירורים שמזכירים אורז. מעבירים את אורז הכרובית לקערה ומניחים בצד.
2. בקערה נפרדת בגודל בינוני, מערבבים את התבלינים, מוסיפים את נתחי העוף ומערבבים לציפוי מלא.
3. בווק גדול או מחבת גדולה, מחממים כף שמן זית על אש בגובה בינוני. מוסיפים את השום והג'ינג'ר ומטגנים במשך 10 שניות. מוסיפים את נתחי העוף ומקפיצים במשך 5-6 דקות, עד שהעוף כבר אינו ורוד ומשחים קלות. מערבבים תוך כדי טיגון כדי לוודא שהעוף מתבשל היטב מכל כיוון. מוציאים את העוף לצלחת נפרדת.
4. מוסיפים לווק את כף השמן הנותרת, את הבצל, הגזר והאפונה, ומטגנים תוך ערבוב במשך 2 דקות.
5. מוסיפים את אורז הכרובית, מערבבים היטב ומבשלים במשך 4 דקות עד שהאורז רך. מתבלים במלח ופלפל שחור, מחזירים את העוף לווק, מערבבים, מבשלים יחד עוד 3-4 דקות ומסירים מהאש. מגישים מיד, חם.