זמן הכנה15 דק'
רמת קושיקל
בשרי
רכיבים
- 700 גרם נתחי חזה עוף או פרגיות
למרינדה:
- 2 כפות סוכר חום
- 1 כף שמן זית (או כל שמן אחר)
- 5 כפות רוטב סויה
- 2 כפות מיץ לימון
- 4 שיני שום, כתושות
- 1 כפית אורגנו / רוזמרין / תימין מיובשים
- 1/2 כפית פלפל שחור טחון טרי
אופן ההכנה:
1. בעזרת פטיש שניצלים, דופקים קלות כל נתח עוף.
2. מערבבים את כל מרכיבי המרינדה בשקית זיפלוק, מוסיפים את נתחי העוף, אוטמים היטב את את השקית ומערבבים כך שהעוף יצופה במרינדה מכל כיוון. מעבירים למקרר למשך 30 דקות לפחות - אך רצוי 3 שעות עד לילה שלם.
3. במחבת גדולה על אש בינונית, מחממים 1 כף שמן זית ומטגנים כל נתח עוף במשך 3-4 דקות מכל צד, עד להשחמה יפה משני הצדדים. מגישים מיד, חם.