זמן הכנה15 דק'
רמת קושיקל
בשרי
רכיבים
- 1 כף שמן זית
- 5 פרגיות, ללא עור וללא עצמות, חתוכות לקוביות בגודל ביס
- מלח ופלפל שחור
- 1/2 בצל בינוני, חתוך לקוביות
- 1 גמבה, חתוכה לקוביות
- 2 שיני שום, כתושות או מרוסקות
- 1 כוס אורז לבן, שטוף
- 1/2 כף פפריקה
- 1/2 1 כוסות ציר עוף או מים חמים + מעט אבקת מרק
- 1 כוס רוטב עגבניות קנוי או ביתי
- קמצוץ זעפרן (אופציונלי)
- 1/2 כוס זיתים, עדיף ממולאים בפלפל אדום
- 1/2 כוס כוסברה טרייה קצוצה
אופן ההכנה:
1. במחבת גדולה או סיר רחב, מחממים את השמן על אש בינונית. מוסיפים את העוף, מתבלים ב-1/2 כפית מלח ו-1/2 כפית פלפל שחור, ומבשלים במשך 5-6 דקות עד שהעוף מתחיל להשחים.
2. מוסיפים את הבצל, הגמבה והשום ומבשלים עוד 4-5 דקות, עד שהם מתרככים מעט.
3. מוסיפים את האורז, מערבבים ומבשלים עוד 1-2 דקות. מתבלים בפפריקה ומבשלים עוד דקה.
4. יוצקים על הכל את ציר העוף ורוטב העגבניות ומביאים לרתיחה. לאחר הרתיחה, מנמיכים לאש קטנה ומוסיפים את הזעפרן. מכסים את המחבת / הסיר ומבשלים במשך 25 דקות עד שהאורז מבושל במלואו. טועמים, משפרים תיבול, אם צריך, ומערבבים פנימה את הזיתים והכוסברה. מגישים מיד, חם, עם פלחי לימון.