זמן הכנה20 דק'
רמת קושיקל
בשרי
רכיבים
- 120 גרם חזה עוף, חתוך לקוביות
- גרידת קליפה מחצי לימון
- 1 כפית שום כתוש
- 1 כף רוטב סויה
- קורט מלח
- קמצוץ פלפל שחור
- 50 גרם קמח, מנופה
- 2 ביצים, טרופות
- 50 גרם פירורי לחם פנקו
- 500 מ"ל שמן
לרוטב:
- 60 מ"ל ציר עוף
- גרידת קליפה מחצי לימון
- מיץ מ-1 לימון סחוט טרי
- 4 כפות סוכר
- 1 כף מים
- 1/2 כף קורנפלור
אופן הכנת נגיסי עוף פריכים ברוטב חמוץ מתוק:
1. מערבבים יחד העוף עם גרידת הלימון, השום, רוטב הסויה, מלח ופלפל שחור ומשהים בצד למשך 20 דקות.
2. מצפים את קוביות העוף בקמח, לאחר מכן בביצים ולבסוף בפירורי הלחם.
3. בסיר בינוני, מחממים את השמן לחום של 170 מעלות (אם זורקים פיסת קטנה והיא מעלה בועות סביבה, השמן מוכן לטיגון), ומטגנים את קוביות העוף במשך 3-4 דקות, עד שהן מקבלות גוון שחום-זהוב יפה.
4. במקביל, במחבת קטנה מביאים יחד לרתיחה את ציר העוף, מיץ הלימון והסוכר. מערבבים את הקורנפלור עם המים ומוסיפים למחבת לעיבוי הרוטב.
5. מוסיפים את קוביות העוף למחבת, מערבבים לאיחוד מלא, מסירים מהאש ומעבירים את לצלחת עם אורז לבן מוכן. מגישים מיד.