רכיבים
- 450 גרם סטייק פרגיות, ללא עור וללא עצמות, חתוכות לרצועות
- 2 כפות שמן זית
- 1/3 כוס עגבניות מיובשות בשמן, קצוצות - לאחר שסופגים מהן את רוב השמן
- 450 גרם אספרגוס, הקצוות חתוכים
- 1/4 כוס <a href="http://www.kikar.co.il/179923.html">פסטו בזיליקום ביתי</a> או קנוי
- 1 עגבניות כוס שרי, אדומות וצהובות, חצויות
- מלח
אופן הכנת פרגיות וירקות ברוטב פסטו:
1. מחממים מחבת גדולה על אש בינונית, מוסיפים את שמן הזית ואת רצועות הפרגיות, ומתבלים במלח בנדיבות.
2. מוסיפים למחבת מחצית מכמות העגבניות המיובשות הקצוצות, ומבשלים יחד במשך 5-10 דקות. מדי פעם מערבבים, עד שהעוף מבושל לגמרי. מוציאים לצלחת את רצועות העוף והעגבניות המיובשות - עם כמה שפחות שמן.
3. מוסיפים למחבת את האספרגוס, מתבלים במלח בנדיבות ומוסיפים את המחצית הנותרת של העגבניות המיובשות. מבשלים במשך 5-10 דקות, עד שהאספרגוס מתרכך. מוציאים את האספרגוס לצלחת הגשה.
4. מחזירים את העוף והעגבניות המיובשות בחזרה למחבת, מוסיפים את הפסטו, ומערבבים לציפוי מלא על אש בינונית-נמוכה במשך 1-2 דקות. מכבים את האש, מוסיפים למחבת את עגבניות השרי החצויות, מערבבים ומגישים מיד על מצע האספרגוס.