רכיבים
- 1/2 כוס שמן זית
- 1 בצל גדול, פרוס
- 3 שיני שום
- 5 עגבניות בשלות, חצויות לשניים
- 1/2 חציל גדול, מקולף וחתוך לקוביות
- 1/2 1 כפיות מלח
- 700 גרם חזה עוף, פרוס
- 1 תפוח אדמה גדול בקליפה אדומה, מקולף ופרוס
- מלח ופלפל שחור
- 1 כפית תערובת תיבול לעוף מוכנה*
אופן הכנת עוף ותפוחי אדמה ברוטב עגבניות:
*או מערבבים בקערה קטנה קמצוץ תימין מיובש, רוזמרין, אגוז מוסקט ופלפל שחור.
1. במחבת גדולה ועמוקה על אש בינונית-גבוהה, מחממים את שמן הזית ומטגנים את הבצל והשום. בעזרת כף, גורפים את המיצים והבשר מתוך חצאי העגבניות ומוסיפים למחבת.
2. מוסיפים את קוביות החציל ומבשלים במשך 5 דקות או עד שהתערובת מתרככת וריחנית.
3. מניחים את חצאי העגבניות המרוקנים על תכולת המחבת כשהחלק הפתוח כלפי מטה, ומבשלים במשך 4-5 דקות עד שהעגבניות מאודות ומרוככות. מרסקים אותן בעזרת מזלג, ומערבבים את תכולת המחבת. מבשלים במשך 5-10 דקות להסמכת הרוטב.
4. במעבד מזון או עם מוט בלנדר, טוחנים את התערובת לרוטב סמיך במרקם הרצוי. מוסיפים 1/2 1 כפיות מלח, מערבבים, טועמים ומשפרים תיבול, אם צריך.
5. מעבירים את הרוטב לקערה, ומזלפים על אותה מחבת 1-2 כפות שמן זית. מוסיפים את פרוסות העוף ותפוחי האדמה, מתבלים במלח, פלפל שחור ותערובת התבלינים ומטגנים במשך 5 דקות או יותר מכל צד, עד להשחמה יפה.
6. יוצקים את רוטב העגבניות על העוף ותפוחי האדמה, ומבשלים על אש נמוכה במשך 10 דקות. מגישים חם עם פטרוזיליה טרייה קצוצה מעל והמון לחם טרי או אורז מבושל היטב.