רכיבים
- 4 כרעי עוף
- 1 חציל
- 4 שיני שום
- 3 עגבניות
- 12 זיתים מגולענים
- 1/2 בקבוק יין לבן
- 1/2 צרור שמיר
- מלח ופלפל
- שמן זית למריחה
- שמן לטיגון
אופן הכנת כרעי עוף עם זיתים ברוטב עגבניות:
רגע לפני: מנת עוף חגיגית בסגנון בלקני עדין המתאימה לארוחת שבת וחג, או אירוח מעט יוצא דופן: מתכון להכנת כרעי עוף עם רצועות חצילים קלויים ברוטב עגבניות ויין לבן.
• מחממים את התנור לחום של 160 מעלות.
• חותכים את העגבניות לקוביות גסות, ופורסים את שיני השום.
• פורסים את החצילים לרצועות בינוניות ומניחים על מגש. בוזקים על הרצועות מלח גס בנדיבות, וממתינים בין 30 דקות לשעה, עד שהחצילים יגירו נוזלים.
• שוטפים את החצילים במים וסופגים בעדינות עם נייר סופג.
• מניחים את החצילים תבנית מרופדת בנייר אפיה, מברישים אותם בשמן זית ומכניסים לאפייה בתנור שחומם מראש, עד שהחצילים ישחירו בקצוות.
• מחממים שמן לטיגון בסיר רחב, ומטגנים בו את כרעי העוף על אש גבוהה, כ-2 דקות מכל צד.
• מוסיפים למחבת את שיני השום והעגבניות ומטגנים במשך 2 דקות נוספות. מוסיפים גם את הזיתים ורצועות החצילים ומערבבים קלות. מוסיפים לסיר את היין הלבן ומביאים לרתיחה. לאחר מכן, מנמיכים לאש הנמוכה ביותר ומכסים את הסיר.
• מבשלים במשך שעתיים. מוסיפים את השמיר 30 דקות לפני סוף הבישול.
• לקראת סיום, מסירים את המכסה, מגביהים את האש ומחכים שהרוטב יצטמצם.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!