לעוגה:
- 2 תפוחי עץ קטנים ומתוקים, קלופים, מגורענים וקצוצים דק
- ½1 כוסות מיץ תפוחים
- ½2 כוסות קמח מנופה
- ½1 כפיות אבקת אפייה
- 1 כפית מלח גס
- 1/2 כפית סודה לשתיה
- 1/4 כפית קינמון
- 1/4 כפית אגוז מוסקט טחון
- 113 גרם חמאה, בטמפרטורת החדר
- 3/4 כוס סוכר
- 1/2 כוס סוכר חום בהיר
- 3 ביצים גדולות, בטמפרטורת החדר
- 1/4 כוס שמן + תרסיס לשימון התבנית
- 1/2 כוס חלב
- 2 כפיות תמצית וניל
לזיגוג:
- 2 כפות חמאה
- ¼1 כוסות אבקת סוכר
- 2 כפות רוויון ועוד - לפי הצורך
- מלח גס
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-170 מעלות. מרססים תבנית באנט בספריי שמן.
2. בסיר בינוני, מערבבים את התפוחים ואת מיץ התפוחים. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים עד שהתפוחים רכים לחלוטין, 8-10 דקות. מרסקים עם מזלג עד לקבלת מחית וממשיכים לבשל את התערובת עד שהיא מצטמצמת לכוס אחת. מסירים מהאש ומניחים בצד לצינון.
3. טורפים בקערה בינונית את הקמח, אבקת האפייה, המלח, הסודה לשתייה, הקינמון ואגוז המוסקט - לאיחוד. מניחים בצד.
4. בקערה של מיקסר המצוידת בוו גיטרה, מערבבים את החמאה והסוכרים במהירות בינונית, עד לקבלת תערובת בהירה ואוורירית, כ-5 דקות. טורפים פנימה את הביצים, אחת אחת - ומגרדים את דופן הקערה עם מרית סיליקון לאחר כל הוספה. טורפים פנימה את השמן.
5. מוסיפים לתערובת התפוחים המצוננים את החלב והווניל ומערבבים לאיחוד.
6. מוסיפים את החומרים היבשים למיקסר ב-3 פעימות, לסירוגין - ומגרדים את הקערה לאחר כל הוספה.
7. יוצקים את הבלילה לתבנית המוכנה ואופים עד שקיסם הננעץ במרכז יוצא נקי, 35-45 דקות. מצננים את העוגה בתבנית כשעה ואז הופכים אותה על רשת התנור, לצינון מלא.
8. מכינים את הציפוי: בסיר קטן, על אש בינונית, ממיסים את החמאה ומערבבים עד שמוצקי החלב משחימים ומדיפים ריח אגוזי, כ-5 דקות. מסירים מיד מהאש ומעבירים לקערה קטנה.
9. מערבבים את אבקת הסוכר ו-2 כפות מהרוויון. מוסיפים עוד רוויון, כף אחת בכל פעם, עד שהציפוי סמיך אך מטפטף. מערבבים פנימה קורט מלח. יוצקים על העוגה שהתקררה טרם ההגשה.