רכיבים
- ¾6 כוסות (170 גרם) קורנפלקס
- 3/4 כוס (100 גרם) בוטנים קלויים מלוחים, קצוצים גס
- ¼1 כוסות (250 גרם) סוכר מגורען
- 1/4 כוס (60 גרם) חמאה, מרוככת
- 3/4 כוס (180 מ"ל) שמנת מתוקה
- 1/4 כפית מלח גס
- 100 גרם חמאת בוטנים
אופן ההכנה:
1. מרפדים תבנית עוגה מרובעת בגודל של כ-20 סנטימטרים בנייר אפייה.
2. מערבבים בקערה את הקורנפלקס והבוטנים ומניחים בצד.
3. מחממים את הסוכר בסיר בינוני עד שהוא מתחיל להימס. מערבבים מדי פעם לקבלת המסה שווה. כשהסוכר מתחיל לקבל צבע עמוק, מערבבים אותו תכופות בעזרת מרית או כף עץ כדי להיפטר מגושים. מוסיפים את החמאה. הסוכר יבעבע, אבל ממשיכים לערבב עד שהוא 'נרגע'. שופכים פנימה באיטיות את השמנת, תוך כדי ערבוב. הקרמל יבעבע שוב, אז היזהרו לא לגעת בו. נותנים לקרמל לרתוח במשך דקה ואז מסירים מהאש.
4. מערבבים את המלח וחמאת הבוטנים לתוך הקרמל עד לקבלת מרקם חלק. יוצקים את הקרמל לתוך הקורנפלקס ומערבבים עד לציפוי אחיד.
5. מזלפים את התערובת לתוך התבנית המוכנה, מהדקים אותה בחוזקה בכל הפינות. מניחים לה להתמצק במקרר למשך שעה ואז פורסים לריבועים או מלבנים.