זמן הכנה80 דק'
רמת קושיקל
חלבי / פרווה
רכיבים
- 125 גרם חמאה / מרגרינה בטעם חמאה
- 150 גרם סוכר
- 3 ביצים, מופרדות
- 1 כפית תמצית שקדים
- 40 גרם קמח תופח, מנופה
- 75 גרם שקדים טחונים
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-180 מעלות. משמנים ומרפדים בסיס של תבנית עגולה בקוטר 15 ס"מ.
2. מקציפים את החמאה / מרגרינה והסוכר עד לקבלת קרם בהיר. מוסיפים את החלמונים בזה אחר זה ומערבבים פנימה עם תמצית השקדים. טורפים היטב.
3. מוסיפים פנימה את הקמח והשקדים הטחונים ומערבבים בעדינות. מקציפים את החלבונים בקערה נקיה, עד לקבלת קצף יציב מאד ולאחר מכן מקפלים לתוך התערובת השניה.
4. אופים 45 דקות או עד ששיפוד הננעץ במרכז העוגה יוצא נקי.