ציוד נדרש: סיר ג'חנון / קובנה
לבסיס:
- 100 גרם חמאה, מומסת
- 150 גרם ביסקוויטים מרוסקים דק
למלית:
- 750 גרם גבינה לבנה
- 200 מ"ל שמנת חמוצה
- 7 ביצים, מופרדות לחלמונים וחלבונים
- 3 כפות גדושות קורנפלור
- 4 כפות גדושות אינסטנט פודינג
- 1-2 כפות גרידת לימון (לא חובה)
- 1/4 1 כוסות סוכר
- 1 שקית סוכר וניל
לקישוט:
- 250 מ"ל שמנת מתוקה
- 1/2 כוס סוכר
- 40 גרם אינסטנט פודינג וניל
- ריבת חלב
אופן ההכנה:
צפו באופן ההכנה:
מתחילים בהכנת המלית:
1. השלב הבא לא חובה, אך מומלץ מאוד: לפני שמשתמשים בגבינה הלבנה, מניחים אותה בבד גבינה או מסננת דקה על קערה ומסננים במשך 30 דקות.
2. בקערת מיקסר, מקציפים את החלבונים ומוסיפים כוס סוכר בהדרגה, תוך כדי הקצפה, עד לקבלת קצפת יציבה.
3. בקערה נפרדת, מניחים את הגבינה הלבנה, השמנת החמוצה, החלמונים, הקורנפלור, אינסטנט פודינג, גרידת הלימון, סוכר וניל ו-1/4 כוס סוכר ומערבבים במרץ לתערובת אחידה.
4. עושים השוואת מרקמים: מוסיפים לתערובת הגבינה כף אחת מהקצפת ומערבבים היטב. מוסיפים מחצית מהקצפת לתערובת הגבינה ומקפלים בעדינות עד להיטמעות מלאה. מוסיפים את המחצית הנותרת של הקצפת ומקפלים גם אותה לאיחוד מלא.
מכינים את הסיר לעוגה (מומלץ לצפות בסרטון שמצורף למתכון):
5. משמנים את התחתית והדפנות של סיר ג'חנון בחמאה רכה ומרפדים את תחתית הסיר והדפנות בנייר אפייה. חותכים רצועה ארוכה ורחבה של נייר כסף, כזו שתספיק לעטוף את הסיר מבחוץ, מניחים עליו נייר מגבת, יוצקים עליו מעט מים, מקפלים את נייר הכסף לחצי ועוטפים את הסיר מבחוץ - השלב הזה יבטיח לעוגה מראה לבן ויפה.
הרכבת העוגה:
6. מניחים את הביסקוויטים המרוסקים בקערה, מוסיפים את החמאה המומסת ומערבבים היטב. מעבירים את התערובת לסיר ומהדקים היטב לתחתית, לקבלת בסיס יציב.
אם אתם נמנעים מקמח / רגישים לגלוטן, אפשר לוותר על הבסיס ולעבור לשלב הבא:
7. יוצקים את המלית על הבסיס, משטחים את החלק העליון ו"דופקים" את הסיר כנגד השיש, כדי שלא יווצרו כיסי אוויר במלית.
8. מניחים את הסיר בתבנית גדולה מלאה במים ואופים ללא כיסוי בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות במשך 15 דקות. מנמיכים את חום התנור ל-170 מעלות ואופים עוד שעה. לאחר האפייה, מכבים את התנור ולא פותחים אותו. נותנים לעוגה להצטנן בפנים לחלוטין ורק אז מוציאים אותה לשיש, ממתינים שעתיים, מכסים את העוגה, מעבירים לצינון במקרר למשך שעתיים נוספות ורק אז מחלצים בזהירות את העוגה מהתבנית.
קישוט העוגה:
9. מקציפים את השמנת המתוקה, הסוכר והאינסטנט פודינג וניל עד לקבלת קרם. מעבירים לשק זילוף ומקשטים את העוגה. בעזרת צנטר קטן יותר, מזלפים תלוליות ריבת חלב קטנות בין תלוליות הקרם. שומרים את העוגה בקירור.
אהבתם את המתכון? יש לכם שאלות? כתבו לנו בתגובות!