רכיבים
- 350 גרם קמח לבן או קמח חיטה מלאה מנופה
- 250 גרם סוכר לבן או חום
- 150 גרם אבקת קקאו
- 1 כפית אבקת אפייה
- 1/2 כפית סודה לשתייה
- 1 כפית מלח
- 60 מ"ל חלב צמחי
- 10 מ"ל שמן
- 2 כפות חומץ תפוחים
- 1 כף תמצית וניל
- חופן אגוזי מלך קלויים קלות וקצוצים (לא חובה)
- חופן שוקולד מריר קצוץ (לא חובה)
לקרם האגסים:
- 500 גרם אגסים, מקולפים וקצוצים
- 2 כפות ג'ינג'ר מגורר
- קמצוץ קינמון
- קמצוץ אגוז מוסקט
- 1 כפית רום (לא חובה)
אופן ההכנה:
1. בקערה גדולה מערבבים קמח, סוכר, אבקת קקאו, אבקת אפייה, סודה לשתייה ומלח. בקערה נפרדת מערבבים חלב צמחי, שמן, חומץ תפוחים ותמצית וניל. באיטיות, מערבבים את תערובת החומרים היבשים לתערובת הרטובה עד לקבלת בלילה אחידה.
2. יוצקים את הבלילה לתבנית מלבנית בגודל של כ-40X20 ס"מ מרופדת בנייר אפייה.
3. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 20-30 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז יוצא נקי, אך מעט לח. מוציאים מהתנור ומצננים קלות.
4. כשהעוגה בתנור, מבשלים את האגסים במחבת במשך 3 דקות ותוך כדי מועכים אותם קלות כדי שיגירו נוזלים. לאחר שרוב הנוזלים מתאדים מהמחבת, מכבים את האש, ממתינים 4-5 דקות ומעבירים את האגסים לבלנדר, מתבלים בקמצוץ קינמון ואגוז מוסקט, ג'ינג'ר מגורר ורום וטוחנים לקרם.
5. לאחר שהעוגה יוצאת מהתנור ומצוננת קלות, יוצרים בה חורים במרווחים שווים ומזלפים לתוכם את הקרם.