לעוגיות קוקוס:
- 1/4 2 כוסות סוכר
- 15 גרם חמאה או תחליף חמאה איכותי
- 6 חלבונים גדולים
- 2 כוסות קוקוס טחון דק ולא ממותק
- 3 כפות קמח - מודדים לאחר הניפוי
לגנאש:
- 1 כוס שוקולד חלבי או מריר איכותי, קצוץ היטב
- 6 כפות חלב קוקוס
אופן ההכנה:
הכנת הגנאש:
1. בסיר קטן, מחממים את חלב הקוקוס ומביאים אותו לסף רתיחה. מניחים את השוקולד בקערה חסינת חום שמתאימה למיקרוגל, יוצקים מעל את החלב החם ומכניסים למיקרוגל ל-30 שניות. מערבבים ומחזירים ל-30 שניות נוספות, עד שמתקבל מרקם חלק. לחלופין, אפשר להמיס את שניהם בבן מארי. מכסים את הגנאש ומעבירים למקרר למשך 8 שעות להתייצבות.
הכנת העוגיות:
2. בקערת מיקסר או בקערה רגילה עם מקצף ידני, מקציפים את החמאה והסוכר במהירות בינונית, עד שהם מתאחדים והסוכר נעשה לח. מוסיפים את החלבונים באיטיות תוך כדי הקצפה מתמדת, עד לקבלת מרקם חלק.
3. מוסיפים את הקוקוס והקמח ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה. מכסים את הקערה ומעבירים למקרר למשך 8 שעות.
4. מרפדים תבנית גדולה בנייר אפייה משומן. מעבירים את בלילת העוגיות לשק זילוף ומזלפים עיגולים בגודל ובעובי שווה - משתדלים שהם יהיו עגולים ויפים.
5. אופים בתנור שחומם מראש ל-130 מעלות במשך 20 דקות או עד שהעוגיות מזהיבות. מוציאים מהתנור ומצננים היטב את העוגיות.
6. מורחים מהגנאש על מחצית מהעוגיות, סוגרים אותן עם עוגייה נוספת לסנדוויץ' ומעבירים לכלי אטום בטמפרטורת החדר עד להגשה.