לקאפקייקס:
- 2/3 כוס שוקולד איכותי לאפייה מגורר דק
- 2 כוסות קמח מנופה
- 2 כפיות אבקת אפיה
- 2 כפיות סודה לשתייה
- 1 כפית מלח
- 1/8 כפית ג'ינג'ר טחון
- 2 כוסות חלב
- 1 כוס סוכר
- 90 גרם חמאה
- 1 כפית תמצית וניל
- 2 ביצים
לציפוי קרם חמאה:
- 60 גרם חמאה, רכה
- 2 כוסות אבקת סוכר
- 2 כפות חלב
- 1/2 כפית תמצית וניל
- צבע מאכל: בוחרים כמה צבעים (אופציונלי, אפשר לוותר על קרם צבעוני)
אופן ההכנה:
1. בקערה גדולה, מערבבים את הקמח, אבקת האפייה, הסודה לשתייה, המלח והג'ינג'ר הטחון.
2. בסיר בינוני, מניחים את החמאה, הסוכר והחלב, מביאים לרתיחה ואז מנמיכים את האש ומבשלים עד שהסוכר והחמאה נמסים.
3. מסירים מהאש, מוסיפים את השוקולד ומערבבים עד שהוא נמס.
4. יוצקים את תערובת השוקולד על תערובת הרכיבים היבשים ומערבבים עד שהן נטמעות היטב זו בזו.
5. מוסיפים לקערה את הביצים ותמצית הווניל וטורפים הכל יחד עד לקבלת בלילה אחידה.
6. מחלקים את הבלילה בין שקעי קאפקייקס - בתבנית שקעים או בתבניות אישיות וממלאים כל שקע רק עד 2/3 מהגובה שלו.
7. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 16 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז המאפים יוצא נקי.
הכנת קרם חמאה:
8. בקערה, מקציפים את החמאה עד שהיא הופכת לקרם ואז מוסיפים את אבקת הסוכר, תמצית הווניל והחלב וממשיכים להקציף עד לקבלת קרם אחיד.
קישוט הקאפקייקס:
9. מזלפים את הקרם מיד בעזרת צנטר רוזטה או מחלקים את הקרם בין 2-3 קערות, מוסיפים לכל קערה כמה טיפות של צבע מאכל ומערבבים היטב עד שמתקבלים קרמים בכמה צבעים.
אפשר להוסיף גם סוכריות צבעוניות, שוקולד מגורר, קורנפלקס שבור לפירורי גסים או כל תוספת אהובה אחרת.