זמן הכנה45 דק'
רמת קושיקל
חלבי
רכיבים
- 226 גרם חמאה לא מלוחה, מרוככת
- 2 כוסות סוכר מגורען
- 4 ביצים גדולות
- 2 כוסות קמח לבן, מנופה
- 1 כפית אבקת אפייה
- 1/2 כפית מלח
- 600 גרם ריבת דובדבנים
- אבקת סוכר, לזיגוג - לא חובה
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית מרובעת בגודל 22*33 ס"מ בנייר אפייה.
2. בקערת המיקסר מקרימים את החמאה והסוכר יחד עד לקבלת תערובת בהירה ואוורירית, במשך כ-5 דקות. מוסיפים את הביצים - אחת אחת, תוך הקצפה, עד לאיחוד. מוסיפים את הקמח, אבקת האפייה והמלח ומערבבים לאיחוד. מעבירים מעט יותר ממחצית הבלילה לתבנית. מורחים באופן שווה את ריבת הדובדבנים מעל ואז את שארית בלילת העוגה מעל הדובדבנים. (זה בסדר אם הדובדבנים נראים).
3. אופים עד שהחלק העליון מזהיב מעט, במשך 30-35 דקות. (לא לאפות יתר על המידה.) מצננים לפני שפורסים לריבועים.