רכיבים
- 3/4 כוס + 2 כפות קמח לבן, מנופה
- 3/4 כוס קמח תירס
- 1 כוס (216 גרם) מרגרינה בטעם חמאה, בטמפרטורת החדר
- 3/4 כוס + 2 כפות סוכר
- 3/4 כפית מלח
- 2 כפות + ½1 כפיות דבש
- 1/2 כפית גרידת תפוז
- 5 ביצים, בטמפרטורת החדר
- תרסיס שמן
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-160 מעלות. מצפים תבנית עגולה עם קוטר של 20 ס"מ בתרסיס שמן ומניחים בצד.
2. בקערה קטנה מערבבים את הקמח הלבן עם קמח התירס, עד לאיחוד. מניחים בצד.
3. בקערת המיקסר המצוידת בוו הקצפה, מערבבים את המרגרינה עם הסוכר, המלח, הדבש וגרידת התפוז עד לקבלת תערובת חיוורת ורכה, במשך כ-5 דקות. מוסיפים את הביצים, אחת אחת, תוך שילוב מלא, לפני שמוסיפים עוד אחת. (הבלילה עשויה להתחיל להפרד בביצים האחרונות.) בעזרת מרית גומי מקפלים את תערובת הקמח לתערובת המרגרינה, עד לאיחוד.
4. יוצקים את הבלילה לתבנית המוכנה ואופים במשך 40 דקות / עד לקבלת גוון שחום-זהוב וכשקיסם המוחדר למרכז העוגה יוצא נקי. מצננים מעט ומוציאים מהתבנית, פורסים ומגישים.