לאפרסקים המקורמלים:
- 2 כפות חמאה
- 7 אפרסקים, מגולענים ופרוסים
- 1/3 כוס סוכר מגורען
- 1 כף קורנפלור
- 1 כפית קינמון
- קורט מלח
- 3/4 כפית תמצית וניל
לשטרויזל:
- 2 כפות קמח לבן, מנופה
- 1/2 כוס סוכר
- 1 כפית אבקת אפייה
- 1/4 כפית סודה לשתייה
- 1/4 כפית מלח
- 8 כפות (113 גרם) חמאה, חתוכה לקוביות
- 1/2 כוס רוויון
- 1 ביצה גדולה
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-190 מעלות. ממסים את החמאה במחבת גדולה הבטוחה לשימוש בתנור, על אש בינונית. מסירים מהאש.
2. מוסיפים את האפרסקים למחבת ומקפיצים היטב לציפוי. בקערה קטנה, מערבבים את הסוכר, הקורנפלור, הקינמון והמלח - לאיחוד. מוסיפים לאפרסקים ומקפיצים היטב לציפוי. מערבבים פנימה את תמצית הווניל.
3. בקערת מעבד מזון, מערבבים את הקמח, הסוכר, אבקת האפייה, הסודה לשתייה והמלח, עד לשילוב. מוסיפים את החמאה ומערבבים עד ליצירת חתיכות בגודל אפונה.
4. מעבירים את תערובת הקמח לקערה בינונית ויוצרים חור במרכז. מוסיפים את הרוויון והביצה ומערבבים היטב לאיחוד. התערובת צריכה להתפורר. מפוררים את הציפוי בצורה אחידה מעל האפרסקים במחבת.
5. מעבירים את המחבת לתנור ואופים עד שהחלק העליון מקבל גוון חום-זהוב והמלית מבעבעת, במשך 35-40 דקות. מניחים להתקררות במשך 10 דקות לפחות טרם ההגשה.