זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
פרווה
רכיבים
- 4 ביצים גדולות (בגודל L)
- 3/4 כוס סוכר
- 3/4 כוס שמן
- 1 כוס מיץ תפוזים סחוט
- 1 כפית תמצית וניל איכותית
- 1 כף גרידת תפוז
- 3/4 1 כוסות קמח תופח
- 4 כפות ריבת אוכמניות או ריבת פטל
אופן ההכנה:
1. בקערה גדולה, מקציפים את הביצים במשך דקה (בשלמותן, אין צורך להפריד את הביצים). מוסיפים את הסוכר בהדרגה וממשיכים להקציף, עד שמתקבלות הרבה בועות אוויר.
2. מוסיפים את השמן בזילוף דק וממשיכים להקציף עד שהתערובת מתאחדת.
3. מוסיפים את שאר המרכיבים לקערה, אחד אחרי השני, מלבד הריבה, ומערבבים בעזרת מרית בתנועות קיפול, עד לקבלת תערובת אחידה.
4. יוצקים את התערובת לתבנית אינגליש קייק רחבה או לשתי תבניות אינגליש קייק בגודל רגיל, ובעזרת כפית, מורחים על התערובת את הריבה.
5. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 30 דקות, או עד שקיסם שננעץ בעוגה יוצא יבש.